contact

0761635305

 

 

Concept minimundus

 

Ne propunem sa venim in intampinarea dorintelor parintilor oferindu-le copiilor un proces educativ de calitate superioara, ce se desfasoara pe 4 directii principale:

  •  insusirea unei limbi straine germana/ engleza
  •  dezvoltarea aptitudinilor artistice
  •  sport si miscare in aer liber
  •  activitati extracurriculare

Sa detaliem:

 

Suntem o gradinita care ofera copiilor posibilitatea de a invata o limba straina prin cursuri zilnice de germana sau engleza. Ce ne determina sa facilitam contactul copilului cu o limba straina de la o varsta frageda? Recunoasterea faptului ca traim intr-o epoca a globalizarii, in care cunoasterea unei limbi de circulatie internationala este esentiala, iar momentul propice invatarii oricarei limbi este momentul dezvoltarii limbajului. 

Lingvistul Jurgen Meisl din cadrul departamentului de cercetare al Universitatii Hamburg declara”faza optima pentru copii pentru a-si insusi gramatica si fonetica unei limbi, se afla intre 3 si 5 ani”. Pe de alta parte Wolf Singer, directorul Max –Planck- Institut  declara”prima limba se invata fara probleme daca contactul cu lumea inconjuratoare competenta lingvistic are loc la timpul potrivit. Invatarea celei de-a doua limbi, ce are loc in cele mai multe cazuri in anii scolari este mult mai dificila . Invatarea are loc acum dupa reguli prestabilite si sub un control constient. In consecinta, automatismele inconstiente pentru decodificarea si producerea limbii au loc doar partial. In schimb, accentul si melodia primei limbi invatate insoteste individul toata viata” 

 

 In al doilea rand, punem pret pe dezvoltarea creativa a copiilor si le oferim  cursuri optionale de educatie muzicala si artistica cu profesoare calificate. La cursurile de pictura si modelaj isi pot da frau liber fanteziei si creativitatii, invata diverse tehnici de pictura, modul in care se pot combina culorile si lucrul cu diverse materiale. Iar la cursul de muzica  se dezvolta urechea muzicala, se invata cantece, se descopera ritmul si diversele instrumente muzicale.

 

Un alt punct de interes il constituie sportul si miscarea, sa nu uitam: mens sana in corpore sano! De aceea organizam cursuri optionale de dans, aerobic si judo.

 

Si nu in ultimul rand, consideram ca foarte importanta este petrecerea timpului in aer liber, deci cum permite vremea, tragem o fuga la gradina zoologica, sa invatam despre animale sau la parcul botanic sau la Bazos sa observam plantele. Si cand nu plecam, iesim in curte la distractie!